Archive for July, 2013

Jul
08

Vier de vakantie!!

by , under gezin, huishouden, organiseren, timemanagement, tot rust komen

In de meeste delen van Nederland is het inmiddels vakantie. Wat zijn we er aan toe!

De laatste weken waren druk met de musical, een dansfestijn, een vossenjacht en moeten de lokalen schoon. Ik merkte hier dat het druk was en dat we op ons tandvlees liepen.

Maar als het dan eindelijk zo ver is… VAKANTIE VIEREN!!

In de praktijk blijkt echter dat de vakantie voor veel mensen niet altijd een feestje is.Het is moeilijk om structuur vast te houden. Kinderen vervelen zich eerder, of maken ruzie.Het schoolritme is er uit en dat valt vaak niet mee. Zeker de eerste weken van de vakantie is het lastig om een bepaald ritme te vinden.

En wat dacht je van het op vakantie gaan? Ben jij ook vantevoren aan het rennen en vliegen? Maak je je druk of je iets vergeet, of dat het wel in de auto past? Ga je gestrest op vakantie?

Vakantie klinkt heerlijk en dat is het ook! Maar het is een kunst om de vakantie ook echt te VIEREN. Vier tips om van je vakantie een feestje te maken:

  1. Blijf in die eerste dagen van de vakantie nog een “beetje” in het dagelijkse ritme. Je hoeft natuurlijk niet vroeg op te staan en de kinderen hoeven ook niet extreem vroeg naar bed. Maar zorg dat de overgang van schoolritme naar vakantieritme niet te groot is. Wen samen langzaaam aan dat nieuwe, lossere ritme.
  2. Maak samen met de kinderen plannetjes. Dat hoeft niet dagen, of weken vantevoren. Je kunt ook ‘s morgens nog dingen bedenken. Op die manier kunnen kinderen ergens naar uit zien. Ik denk daarbij helemaal niet meteen aan dure uitjes. Je kunt ook gewoon een middagje naar de bossen gaan of samen heerlijk knutselen of verven.
  3. Als je al snel op vakantie gaat, zorg dan dat je op tijd begint en bouw rustmomenten in. Hoe drukker jij je nu maakt, hoe moeilijker je het hebt als je straks op je vakantiebestemming bent.
  4. GENIET!! Hoe moeilijk het soms ook is; geniet van de kleine dingen van de vakantie. Vier de vrijheid en vier je gezin!!

Extra Tip:

Vier ook echt een feestje als de kinderen vakantie krijgen. Hang slingers op, bedenk wat leuke dingen of ga iets speciaals eten. Op die manier luid je de vakantie feestelijk in!

Jul
05

Dromen zijn er om waargemaakt te worden!

by , under dromen

 

 

logo_fb

 

Dromen zijn er om waargemaakt te worden!

 

 

Zo eindigde ik mijn speech afgelopen dinsdag bij de finale van de Business Mom of the Year verkiezing. En dat is waar ik heilig in geloof! Tijdens mij twee minuten durende pitch vertelde ik dat ik al een aantal dromen had waargemaakt. Waaronder het schrijven van een prachtig kinderboek “Mam, hoe gaat dat dat?” Dit was al sinds jaren een lang gekoesterde droom. En in januari van dit jaar mocht ik het prachtige resultaat dan in handen houden! Fantastisch. Het uitkomen van die droom gaf me enorm veel energie.

Ik deelde tevens dat ik momenteel een prachtige droom heb voor alle ontregelde gezinnen in Drenthe, die aan de onderkant van de samenleving leven. Zij hebben meer dan wie ook, een organizer nodig. Iemand die ze helpt hoe ze het huis netjes kunnen maken en netjes houden. Hoe ze hun financien inzichtelijk kunnen maken, zodat ze uit de schulden raken en er uit blijven. En ik wil ze simpelweg leren dat het heel gezond is om elke dag met je kinderen te ontbijten. Ik realiseer me dat dit een ambitieuze droom is. Ik zal partijen moeten inschakelen die deze dienst gaan financieren. Op dit moment ben ik bezig met een stevig ondernemingsplan om ook inzichtelijk te maken wat het gemeentes, of fondsen op kan leveren als ze mijn diensten gaan inzetten voor deze gezinnen.

Businessmom2013-11 klein

 

En dan natuurlijk de droom waar ik voor gekomen was. Het winnen van de Business Mom of the year verkiezing. Deze droom werd al heel snel waarheid. Fantastisch om zo bewonderd en gewaardeerd te worden om mijn passie, enthousiasme en liefde voor de medemens.

 

 

“Ja, maar we zijn niet allemaal zo ambitieus als jij Ellie” wordt er vaak tegen mij gezegd. Dat is misschien waar. Maar dat is nog geen reden om je dromen te laten voor wat ze zijn!! Iedereen heeft dromen en iedereen is in staat om ze waar te maken. Kun je dan achteroverleunen en wachten tot ze uitkomen? Nee, dat helaas niet. Je zult er elke dag stappen voor moeten zetten. Je moet met tegenslagen kunnen omgaan en een gezonde dosis doorzettingsvermogen hebben. Het hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn hoor! Heb je als droom om ooit een wereldreis te maken? Begin er dan vandaag mee om elke dag wat geld opzij te zetten.

Ook jouw droom is er om waargemaakt te worden!

© Copyright Weblog Handen uit de mouwen 2009. All rights reserved. | Powered by Wordpress | Designed by ThemesGuy