Archive for June, 2013

Jun
03

Puur eten

by , under gezin, koken

 

Sinds ik 15 kilo afgevallen ben en daarna besloot nooit meer op dieet te gaan, heb ik eens onderzoek gedaan naar de beste manier om gezond te eten. Helaas kwam daar geen eenduidig antwoord op.

 

De meningen zijn hier namelijk nogal over verdeeld. Sommigen zeggen dat je gewoon minder moet eten. Anderen zijn van mening dat het allemaal biologisch moet zijn. Ook kreeg ik een mail van mensen die alleen planten eten. Dat zou erg gezond zijn.

Al snel kwam ik er achter dat er geen eenduidig antwoord is te vinden. Dus besloot ik te onderzoeken wat mij goed leek en belangrijker nog, wat het beste zou passen bij mij en mijn gezin.

Toen kwam ik uit bij PUUR ETEN en ik kan het iedereen aanraden. Eerst dacht ik dat het te ingewikkeld was en dat ik nu allemaal dure boodschappen moest gaan kopen bij de natuurvoedingswinkel. Dat kan natuurlijk, maar het is niet perse nodig. Mag je dan alleen maar groente, fruit en bloemetjes eten? Dat kan natuurlijk, maar het is helemaal niet nodig!

Wat is dan eigenlijk PUUR ETEN? Het antwoord hierop is eigenlijk heel makkelijk. Het is voedsel wat niet bewerkt is. Er is niks mee gedaan. Je vindt het zo op het land, in de tuin, aan de bomen. Het kunnen ook nog dieren zijn, maar het valt niet mee om dat puur te krijgen tegenwoordig.

Ik moet eerlijk zeggen dat het mij nog niet lukt om helemaal puur te eten hoor. Maar ik merk wel dat ik nauwelijks meer hoofdpijn heb sinds ik gestopt ben met geraffineerde suikers en me lichamelijk veel fitter voel zonder al die chemische toevoegingen in allerlei pakjes, zakjes en frisdranken.

Mijn dagelijkse voeding ziet er inmiddels zo uit:

Ontbijt: Havervlokken gekookt in water met zonnebloempitten, rozijnen, walnoten, honing, een halve appel (of banaan) schepje geraspte kokos. Dit wissel ik af met yoghurt of kwark met bovenstaande ingrediënten

Lunch: 2 speltboterhammen met rucolasla en geitenkaas, fruit en soms nog wat yoghurt

Diner: (weinig) volkoren pasta, zilvervliesrijst of aardappelen, een grote portie groente, eventueel een zelfgemaakte saus (bv van tomaten), (biologische) vlees, kip of vis.

Tussendoor eet ik groente, fruit, noten of mijn lievelingstussendoortje; een volkoren cracker met houmous (kikkererwtenpasta; tegenwoordig ook te koop bij Lidl en erg lekker!)

Net als bij alle andere gezonde manieren van leven is ook het PUUR ETEN een manier van eten wat bij je moet passen. Wat ik wel merk is dat steeds meer mensen ervan overtuigd zijn dat al die chemische toevoegingen en geraffineerde suikers slecht voor ons zijn. Ik kan het alleen maar beamen.

Ik voel me eindelijk een gezond mens!

 

 

 

 

© Copyright Weblog Handen uit de mouwen 2009. All rights reserved. | Powered by Wordpress | Designed by ThemesGuy