Archive for September, 2012

Sep
10

Koffer-chaos

by , under Opruimen, organiseren, vakantie

Heb jij dat ook? Dat je naar de camping gaat met een koffer vol kleding, handdoeken en toiletspullen. Je hebt alles netjes per categorie in de koffer gelegd. Maar na twee dagen is er niks meer over van je ordening. Alles ligt door elkaar. Wat je zo netjes gestreken had, is inmiddels verfrommeld en je kunt niks meer vinden.

Deze zomer gingen wij naar Tsjechie. Eerst een week in een huis. Ik vond het heerlijk dat ik de koffers meteen kon uitpakken en in de kasten kon leggen. Net als thuis. Alles overzichtelijk op planken en aan kledinghangers. Toen we na een week gingen verkassen naar een camping, besloot ik de koffer handig in te delen, zodat ik alles weer kon vinden op de camping. Want sja, in een tent heb je geen kasten, noch enige gelegenheid om je kleren ergens ordelijk neer te leggen.En inderdaad, nadat er twee pubers in de koffer had gerommeld, kon ik helemaal niks meer vinden. Ik vroeg me af ik niet iets zou kunnen bedenken waardoor de chaos in mijn koffer uitblijft. Hoe kan ik voorkomen dat de inhoud van mijn koffer er na twee dagen uitziet als een mand met vuile was?

Ik begon na te denken over vakjes, tasjes, bakjes, of hoezen. Er zou toch iets moeten zijn wat dit probleem verhelpt? Het zou handig zijn om losse pakketjes te hebben waar je verschillende soorten kleding in kunt doen. Bijvoorbeeld alle ondergoed, of alle handdoeken. Of juist van elke persoon een andere hoes. Het zou ook een aparte tas kunnen zijn die je uit de koffer kunt halen en ergens op kunt hangen. Eenmaal thuis begon ik te zoeken op google. En wat denk je? Het bestaat gewoon! Precies zoals ik het had bedacht. Ze hebben geen ophanghaakje en misschien zou het ook nog wat kleuriger kunnen, maar het is er!

Je hebt ze in verschillende maten, geschikt voor verschillende soorten bagage.

Ik heb ze gevonden op www.ikgaopreis.nl

Maar wat doe je dan met je vuile was? Het meest voor de hand liggend is om plastic zakken te gebruiken. Hang bijvoorbeeld in iedere slaapcabine een vuile-was-zak aan een haakje. Zo kan iedereen zijn, of haar was elke dag in de zak doen. Aan het eind van de vakantie knoop je de zakken dicht en kunnen ze terug in de koffer (of los in de auto).

Wat zijn jouw ervaringen over organiseren in de vakantie? Laat het me hieronder weten. Wellicht hebben we er allemaal iets aan.

 

© Copyright Weblog Handen uit de mouwen 2009. All rights reserved. | Powered by Wordpress | Designed by ThemesGuy