Archive for November, 2011

Nov
28

Waar blijft mijn geld….

by , under budgetteren, Geld, organiseren

“WAAR BLIJFT MIJN GELD???”

Deze vraag zul je je in deze periode van Sinterklaas en Kerst misschien regelmatig stellen. Ik vraag me zelf soms af of er iemand is die stiekem geld van mijn rekening haalt. Hoe kan het toch zo snel weer op zijn….

Toch zijn we het echt zelf die boodschappen gaan doen, terwijl er nog restjes in de koelkast liggen. We besluiten zelf dat we zoveel cadeautjes voor Sinterklaas kopen. En we trappen toch echt zelf weer in de verleiding van een nieuwe doos kerstversiering, terwijl er dozen vol op zolder liggen.

 

Het is bedroevend om te lezen hoeveel mensen schulden hebben. Veel van deze mensen zouden heel goed rond moeten kunnen komen van hun salaris. Maar door leningen, te veel luxe en geen inzicht in hun uitgaven, raken mensen dan toch in de schulden.

WAT GAAT ER DAN MIS???  (continue reading…)

Nov
14

Sinterklaas is vroeg!

by , under organiseren, Sinterklaas, timemanagement

Sinterklaas is zaterdag in Nederland aangekomen. En dat is vroeg!! Het duurt nog drie weken voordat hij jarig is.

Dat betekent dat alle kinderhartjes al sneller gaan kloppen, de schoen wordt weer gezet en de speelgoedboeken stromen binnen.

Misschien is dit ook het moment dat je het gevoel hebt dat je actie moet ondernemen. Er moeten cadeautjes komen, misschien moet je nog lootjes trekken, je hebt nog geen schoencadeautjes in huis… Kortom, de stress slaat toe!

Wees dan gerust: je hebt nog drie weken!!! Die sint kondigt zich al vroeg aan, maar als je nu begint, dan ben je echt nog ruim op tijd.

Mijn kinderen zijn al wat ouder en geloven niet meer in Sinterklaas. Toch kreeg ik zaterdag ook even het gevoel dat het al bijna zover was. Ik had het gevoel dat ik NU moest handelen en SNEL. Toch is dat niet de manier om naar dit feest toe te leven.

Hoe dan wel? (continue reading…)

© Copyright Weblog Handen uit de mouwen 2009. All rights reserved. | Powered by Wordpress | Designed by ThemesGuy