Archive for October, 2011

Oct
31

Kledingwissel

by , under Opruimen, organiseren

 

De zomerjassen hangen hier nog vol verwachting aan de kapstok. Ze lachen soms zo aantrekkelijk naar me. Maar ik trap er niet meer in. Het is te koud geworden. De herfst heeft zijn intrede gedaan. Het is killer buiten. De zomerjas trek ik niet meer aan!!

 

 

Maar ondertussen hangen ze hier nog wel. En dus maak ik me op voor “De kledingwissel”.

Als we eerlijk zijn, weten we echt wel dat we geen korte broeken, rokjes, zomerjurken en topjes aan zullen trekken. Het wordt weer killer buiten. In huis moet er weer gestookt worden. Het is weer voor truien, vesten en lange mouwen! En dus is het ook tijd om eens kritisch door de kledingkasten te gaan.

(continue reading…)

Oct
21

Lena Lijstje

by , under organiseren, timemanagement

Ik heet Lena Lijstje. Zo heet ik niet echt, hoor, zo noemen mijn vader en moeder me, omdat ik altijd overal lijstjes voor maak. Dat doe ik omdat ik nooit kan kiezen. Grote mensen kunnen dat soms ook niet, heb ik ontdekt.

 

 

Die Lena lijstje (van Francine Oomen)  heeft het goed voor elkaar! Ze maakt overal lijstje voor. Meestal doet ze dat om het zichzelf makkelijker te maken. Als je het op papier zet, lijkt het net alsof het eenvoudiger wordt. En inderdaad wij volwassenen hebben ook moeite met keuzes maken.

Ik was als kind ook zo’n “Lena Lijstje”. Ik schreef alles op wat ik wilde doen, wat ik moest doen en wat ooit nog leuk was om te doen… Eindeloze lijstjes waren het. Het probleem was alleen dat die losse briefjes overal rond slingerden. Ik was ze vaak kwijt. En dan vond ik ze later weer terug; helemaal verkreukeld en gescheurd. Ik dacht dat ik handig bezig was. Ik kreeg rust door alles op te schrijven, maar doordat ik er niet ECHT iets mee deed, schoot het z’n doel voorbij. (continue reading…)

Oct
14

Handig!!

by , under Opruimen, organiseren

“Ik heb nu toch een mooi apparaat meegenomen El. Deden we al jaren niets meer mee op het werk. Dat is al uit 1976. Daar heeft Dirk de Jong zelfs nog mee gewerkt….”

Er flitsen ineens allerlei gedachten tegelijk door mijn hoofd:

Weer een apparaat?

Uit 1976?????

Als je er op je werk al niets mee deed, wat moet je er hier dan mee?

En wie is in vredesnaam Dirk de Jong (continue reading…)

Oct
07

Tassen vol koopjes!!

by , under aanbiedingen

Ik heb ze dit jaar weer zien lopen hoor! Hun handen konden de gele tasjes bijna niet meer vasthouden. Ze liepen scheef van al hun aankopen. “Wat zou er allemaal inzitten…” vroeg ik me af. “Zullen ze het echt allemaal nodig hebben?” “Zullen ze voor hun nieuwe aankopen ook iets weg doen straks als ze thuis komen? ”

Eerlijksheidshalve moet ik zeggen dat ik zelf natuurlijk ook geen heilig boontje ben wat dat betreft. Ik heb me ook jaren laten verleiden bij het Prijzencircus bij V en D. Ieder jaar vloog ik er naar toe voor de beste koopjes. En natuurlijk waren er altijd dingen bij die ik op dat moment nodig had. Maar of het nou ECHT goedkoper was? Bovendien liet ik me natuurlijk altijd verleiden door dingen die ik uiteindelijk helemaal niet nodig had! Dit jaar heb ik geen folders in de brievenbus gehad. Ik ben niet geweest, weet  niet wat ik heb gemist. En dus mis ik het ook niet!!! (continue reading…)

© Copyright Weblog Handen uit de mouwen 2009. All rights reserved. | Powered by Wordpress | Designed by ThemesGuy