Vrijdag is zo’n dag dat eigenlijk nog een werkdag is, maar ergens sta je ook al met 1 been in het weekend. Je bent nog bezig met de drukke week, maar denkt ook al aan de dingen die komen in het weekend.

Op vrijdag werkt mijn man thuis. Dat is al anders dan alle andere dagen. Als hij nou boven op kantoor zou zitten, zou het niet veel anders zijn dan andere dagen. Maar hij zit gewoon met zijn laptop aan de keukentafel. Best gezellig zou je zeggen. Dat is ook zo, maar het zorgt er wel voor dat ik uit mijn ritme ben. Tenminste dat was in het begin zo. Inmiddels ben ik er aan gewend en maken we er dankbaar gebruik van. We lunchen samen en soms tussen de bedrijven door maken we nog wel eens een wandeling of gaan we samen even naar het dorp.

Maar op de 1 of andere manier was die vrijdag een dag waarbij ik niet zo productief was. Ik plande altijd vanalles, maar ik merkte dat daar helemaal niks van terecht kwam, waardoor ik een soort van gefrustreerd het weekend in ging. Ik had dingen niet afgerond en bleef met een naar gevoel zitten.

website 12

Om die reden is vrijdag nu voor mij een losse-eindjes-dag. Ik begin geen nieuwe projecten meer, vraag niet teveel van mezelf, maar maak alles af wat die week niet is afgekomen, of wat nog is blijven liggen. Daarnaast kijk ik alvast in mijn agenda voor volgende week en bereid ik wat dingen voor. Op deze manier rond ik de week goed af en ga ik al voorbereid voor volgende week het weekend in. Dat geeft mij een heleboel rust en zorgt ervoor dat ook de vrijdag voor mij nu een prettige dag is geworden.

Wat doe jij op vrijdag?