opruim-10-daagse-blog

Ik wil wel eens bij jou thuis kijken. Jij hebt het zeker heel erg netjes he?
Ik wil zou graag eens willen zien hoe jij dat doet en hoe het er bij jou thuis uitziet.

Eeeeeh, nee dus.
Ik ben zelf van oorsprong een chaotisch type. Vroeger had ik mijn kamer en mijn huisje nooit op orde. Het lukte me gewoon niet. Ik was met veel dingen bezig, viel van de hak op de tak en liet daarbij spullen vaak liggen. Verder vond ik zoveel dingen leuk dat ik van alles in huis had.
Sinds ik door mijn gezinssituatie gedwongen werd om meer orde en structuur aan te brengen en later ook de cursus tot professional organizer heb gedaan, heb ik mezelf vaardigheden aangeleerd, waardoor er nu stukken minder chaos is.
“Structuur is dus te leren?”
Ja dat is zeker te leren, maar het aard van het beestje blijft.
Dat betekent dat ook ik eens in de zoveel tijd weer eens door mijn huis ga om kasten, dozen, zolder en alles waar spullen liggen eens grondig uit te pluizen. En daarbij weg te doen wat ik niet meer gebruik, niet meer mooi vind of niet de moeite waard vind om een plekje in mijn huis te geven.
En voor deze ene keer mogen jullie met me mee kijken. Ik ga dus met mijn billen bloot. Hiermee wil ik jullie laten zien dat ik ook niet heilig ben, dat ik ook teveel spullen bewaar en mijn kastjes er echt niet allemaal tiptop uitzien.
Daarnaast wil ik jullie laten zien hoe ik opruim, wat ik met de spulletjes doe en wat het resultaat is. Het is aan jullie om daar je voordeel mee te doen. Doe mee, kijk mee, leer mee en laat je horen. Stel maar vragen, reageer, schroom niet. Ik zal zoveel mogelijk vragen beantwoorden.
Dus…. alle schaamte aan de kant. En opruimen maar!!