Soms heb ik van die weken dat ik afspraken vergeet. En dan niet eentje. Nee, dat kan zomaar oplopen tot drie of vier. Als er iemand is die afspraken na zou moeten komen, die alles perfect in haar agenda heeft staan en liever te vroeg is dan te laat, dan ben ik dat wel. Als zoiets gebeurt, schaam ik me ook behoorlijk. Maar hoe komt het nou, dat er soms periodes zijn dat je dat hebt?┬á Dat je alles niet meer op orde lijkt te hebben en de chaos alsmaar groter wordt. Ik denk dat ik het weet….

Het kan niet aan mijn agenda liggen. Daar staat alles in. Het kan niet aan de structuur liggen. Die heb ik zeker. Maar in de weken dat ik afspraken vergeet, to-do’s blijven liggen en ik niet vooruit te branden ben, is er iets anders aan de hand.

Natuurlijk ben ik me af gaan vragen hoe zoiets kan gebeuren. Analyserend en terug kijkend op die betreffende weken heb ik gemerkt dat het weken zijn waarop ik teveel afspraken had, de deadlines zich opstapelden, er veel van mijn gevraagd werd en ik te weinig tijd voor mezelf had. En vooral dat laatste is volgens mij de belangrijkste reden. Als je geen tijd meer hebt om op adem te komen, te ontspannen en tijd voor jezelf te nemen, kun je niet meer scherp zijn. Die tijd voor jezelf nemen heeft natuurlijk te maken met hoe vol je je week plant. Heb je teveel afspraken, stress en activiteiten, dan kom je niet meer toe aan ontspanning, waardoor je alsmaar doorgaat. Dat kan je lichaam niet aan. Met als gevolg dat je dingen gaat vergeten en niet scherp meer bent.

Voor mij is dit heel erg herkenbaar. Toch val ik nog regelmatig in deze valkuil. Soms is het ook niet te voorkomen. Er zijn weken dat het lijkt alsof alles tegelijk komt. Ik kan je dan als tip meegeven: Probeer ook in tijden van stress en drukte tijd te nemen voor jezelf. Dat kunnen hele kleine dingen zijn zoals een wandelingetje, even een kwartiertje met je benen omhoog, even lekker in het zonnetje koffie drinken. Dat zijn momenten van rust waarop je even nieuwe energie kunt tanken.

Succes en geniet ervan!!

me-time