Ik word wakker van fluitende vogels. Het zonnetje schijnt. Ik heb geen idee hoe laat het is. Ik spring uit mijn bedstee om thee te zetten en de oven aan te doen. Daarna duik ik terug in mijn bed waar ik vannacht heerlijk heb geslapen. Mijn boek ligt nog open.

mooie natuurDit is geen verhaal uit een sprookjesboek. Zo zou maar kunnen. Nee, dit is beschrijving van vorige week dinsdag. Na goed overleg met mijn gezin zat ik drie dagen ondergedoken op een heerlijke plek. Bij vertrek had ik alle internet uitgezet. En in mijn koffer zaten naast kleren en toiletspullen een hele stapel knutselspullen, een heerlijk boek en mijn lievelings cd’s.
Een keer eerder had ik zoiets gedaan en wederom is het me heel goed bevallen. Ja, in het begin is het best onwennig dat het zo stil is, om alleen voor jezelf te hoeven zorgen en gewoon zelf te kunnen kiezen wat je gaat doen, wat en hoe laat je gaat eten en wanneer je gaat slapen. Ik merkte ook dat ik weinig op de klok keek en gewoon deed waar ik zin in had. Vreemd hoor. Er waren ook echt wel periodes dat ik het niet zo leuk vond en het liefst in de auto stapte op weg naar mijn lief en de kids. Dat heb ik gelukkig niet gedaan.

Ik ben ook veel van mezelf tegen gekomen. Ik heb een dagdeel genomen om alles wat ik niet meer bij me wilde hebben, ook echt af te staan. Dit waren angsten, pijn, verdriet, negatieve gedachten en dergelijke. Veel aspecten die in de weg staan om me echt te ontwikkelen.In mijn geval heb ik ze bij God gebracht. Zo kon er ruimte ontstaan om te genieten, te stralen en me ook echt vrij te voelen. Dat was een heel bijzondere ervaring.

foto kruis

Ik heb drie dagen veel gefietst, gewandeld, gelezen en nagedacht. Ik heb daarbij heerlijk gegeten en genoten. Ik kan iedereen echt aanraden om een paar dagen ondergedoken te zijn. Rust vinden, ontdekken wat jij zelf wil, ruimte maken en idee├źn laten ontpoppen.

Wie weet kom ik binnenkort met een arrangement in samenwerking met het heerlijke huisje waar ik ben geweest. Want dit gun ik iedereen!!!