NIEUW: Kijk, zo gaat dat – voor elke gebeurtenis een verhaaltje. Met Corona-verhaal!

In het leven van jonge kinderen gebeuren veel nieuwe dingen. Sommige zijn leuk, maar ook best spannend, zoals een vakantie, naar de kapper of uit logeren. Soms zijn er ook gebeurtenissen die veel impact op een kind kunnen hebben. Bijvoorbeeld de eerste schooldag, een ziekenhuisopname of een begrafenis. Of het nou leuk, minder leuk of heftig is, het is fijn en goed om je kind hierop voor te bereiden en er na afloop samen over te lezen en te praten.

In “Kijk, zo gaat dat!’ vind je voor de meest voorkomende situaties en gebeurtenissen aansprekende verhalen voor jonge kinderen. Lees een verhaal voor en koppel het aan de specifieke situatie van jouw kind. Zo weet je kind wat het te wachten staat en helpt het om er samen na afloop over na te praten en te verwerken.

Voor jou als ouder of professional geef ik je bij elk verhaal (geschreven door Ellie Norden) tips waar je op kunt letten en hoe je je kind het beste voorbereidt of helpt bij gebeurtenissen.

Een superhandig (voorlees)boek dat je steeds uit de kast pakt als er iets nieuws of spannends staat te gebeuren voor je jonge kind!

Wie wil dat nou niet in de kast hebben staan?

  Je naam (verplicht)

  Waar mag ik het boek heen sturen? (verplicht)

  Je e-mailadres (verplicht)

  Gratis ebook met verhaaltjes over de Corona-tijd

  We maken een pittige periode door. Er komt heel veel op ons, ouders, en onze kinderen af. Wij hebben in onze gezinnen komende tijd intensief met elkaar te maken.

  Door het ‘Blijf-zo-veel-mogelijk-thuis’-advies moeten we het (thuis)werk zien te verenigen met de begeleiding van het schoolwerk van de kinderen en kinderen thuis, die daarbij ook nog eens fulltime om ons heen zijn. Daarnaast zijn wij zelf druk met onze eigen zorgen, onzekerheden en emoties. Naast dat dit onze kinderen niet ontgaat, hebben we ook nog eens te maken met hún emoties.

  Dan is het niet meer dan logisch dat dit veel vragen oproept.

  Hoe fijn is het als je via verhalen de mogelijkheid hebt om jonge kinderen mee te nemen in wat er speelt, het bespreekbaar te maken, er samen over te praten, delen en soms te huilen. Dat is de reden dat wij deze verhalenbundel geschreven hebben. Voor kinderen van 3 tot 9 jaar, en voor hun ouders een heleboel tips die het hopelijk net even leuker en makkelijker maken.

  Werkboek voor vrouwen die het (te) druk hebben en graag meer rust in hun leven willen. Met praktische achtergrond info, oefeningen, opdrachten, prachtige foto’s en heerlijke recepten van Rineke Dijkinga.